Kirándulások

Vendégeink gyakran kérdezik mit csináljanak, ha rossz az idő vagy egyszerűen csak unják a strandolást. Íme néhány ötlet.

Zamárdi Kőhegy Kilátó balatontipp.hu
Amit nem szabad kihagyni egy rövid itt tartózkodás idején sem, az egy séta a Zamárdi Kilátóba! Az egész csak néhány km, de megéri a fantasztikus panorámáért, amihez foghatót garantáltan nem lát a déli parton. Érdemes este is felmenni naplemente előtt, főleg egy jó szeles nap után, amikor lilában, rózsaszínben és narancssárgában tündököl a világ legszebb tava.Tihany
Apartmanjainkból rövid idő alatt  -akár gyalog  - elérhető a tihanyi komp, ami 8 perc alatt átvisz a túloldalra. Ott akár további sétával vagy kisvasúttal lehet feljutni a Tihanyi Apátsághoz, ahonnan a legszebb a kilátás az egész keleti medencére. 

Szántódpuszta szantodpuszta.hu
A Helikon Kastélymúzeum Kht. kezelésében áll az 1994-ben Európa Nostra-díjat nyert SZÁNTÓDPUSZTA, XVIII-XIX. századi páratlan majorsági műemlék-együttes, mely a Balaton déli partján, a 7-es számú főút mellett található. A puszta mintegy harminc épülete eredeti állapotban őrzi egy majorság képét. Szántódpusztán ma IDEGENFORGALMI ÉS KULTURÁLIS KÖZPONT működik, mely számos képzőművészeti, kultúrtörténeti és néprajzi kiállításnak ad otthont. Itt található a Balaton egyetlen akváriuma, mely a tó élővilágát mutatja be. Továbbá hétvégeken bolhapiac.

Balatonföldvári Kilátó és Hajózástörténeti Központ balatonfoldvarikilato.hu

Balaton 20 legszebb kilátója papasmamasmagazin.hu

Zamárdi Kalandpark  zamardikalandpark.hu

Zamárdi Paintball zamardipaintball.hu

Zamárdi gokart zamardiring.hu

Zamárdi Surf zamardisurf.hu

Zamárdi tenisz zamardi-tenisz.hu

Zamárdi squash wellamarin.hu

Zamárdi Segway greenride.hu

Balatoni BOB balatonibob.hu

Zamárdi Strandröplabda 
Jó minőségű, színvonalas pálya a Zamárdi Margó Ede sétány - Kossuth L. utca találkozásánál.
Földes kemény röpipálya és focipálya a Bácskay utcai büfésor mögött.

Zamárdi játszóterek
Az elmúlt időszakban nagyon szépen megújultak játszótereink. Kiemelnénk a térképen szereplő hármat, de talán ezek közül is a legjobb a Kiss Ernő utca vége felé lévő (a Mauro étterem melletti), ahol a szokásos váras-tornyos-csúszdás játszótér mellett, köztéri fitness gépek és egy kosárlabda streetball pálya is található.

Zamárdi gasztro - séta stkristof.com
Egy kis esti séta a Zamárdi Kőhegy keleti oldalán fekvő Alsó Pincesoron található St. Kristóf Pincészet és Rendezvényközponthoz igazán nem nagy ár egy finom vacsoráért.

Gyógyfürdők és aquaparkok:
Galerius  Fürdő, Siófok 16km galerius-furdo.hu
Igal 38km igal.hu
Kehidakustány 62km kehidatermal.hu
Hévíz 77km spaheviz.hu
Annagora Aquapark, Balatonfüred 10km annagora.comNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése